Så lyckas du med en glittrande festmakeup

Att skapa en glittrande festmakeup kan verka utmanande, men det är faktiskt enklare än du tror! Med rätt teknik och produkter kan du få till en fantastisk look som verkligen sticker ut på festen.

Här är några tips för att lyckas med din glittrande festmakeup:

Förbered din hud

Innan du börjar applicera smink, se till att förbereda din hud ordentligt. Rengör och återfukta din hud och använd en primer för att jämna ut hudtonen och ge en mjuk bas för sminket. Allt du behöver för din makeup hittar du på nätet. Köp det du behöver för att lyckas med dina förberedelser och din makeup.

Använd glittrande ögonskuggor

För att skapa en glittrande festmakeup är ögonskugga det perfekta stället att börja. Använd en palett med glittrande ögonskuggor och applicera dem med en ögonskuggsborste. Börja med den ljusaste färgen och applicera den på hela ögonlocket. Sedan kan du bygga upp färgen genom att lägga på mörkare färger i globlinjen och längs fransraden. Kom ihåg att blanda färgerna noga för en jämn övergång.

Lägg till en hint av glitter

För att verkligen få till en glittrande effekt kan du lägga till en hint av glitter. Använd en glittereyeliner eller lägg till glitter i ögonskuggan för att få en extra glansig effekt. Se bara till att inte använda för mycket glitter för att undvika en överdriven look. 

Använd highlighter för att framhäva ansiktet

En annan viktig del av en glittrande festmakeup är att framhäva ansiktet med highlighter. Applicera highlighter på kindbenen, näsryggen och överläppen för att ge en extra glansig effekt.

Avsluta med ett läppglans

Slutligen kan du avsluta din glittrande festmakeup med ett läppglans. Välj en färg som matchar din ögonskugga eller använd en transparent glans för en enkel men elegant look.

Med dessa tips kan du skapa en glittrande festmakeup som verkligen sticker ut på festen!

Posted by: Marie Svensson on